Een van mijn corona-beelden is onderdeel van een grote tentoonstelling in Museum Hilversum (Pandemic). Twee anderen komen in het bijhorende boek. Van een selectie uit al mijn foto’s heb ik deze slide-show gemaakt..Nederland, maart- juli 2020

Hollandse Beelden nr. 12.

De redactie heeft me gevraagd toe te treden tot de kleine groep vaste medewerkers die per nummer een thema invult. Vereerd.

Expo ZilverenCamera in de Stevenskerk, april/mei 2019

Genomineerd voor de Zilveren Camera 2018

Announcement of nominees ZC 2018. For the 6th time I’m among the prizewinners..

klik op de link in het zwarte blok hieronder om de video af te spelen.

http://www.flipfranssen.nl/wp/wp-content/uploads/2019/01/Mijn-film-1.mp4

Participating in Rotterdam Photo festival 2019

Een van mijn beelden is geselecteerd om samen met 14 andere ‘singles’ op het terrein van het festival groot getoond te worden.

Van 7-12-februari 2019NRC jaaroverzicht 2018, klimaatspecial.

Een mooie spread mbt het record laagwater in de rivieren dit jaarTwee maal op een avond…

In twee praatprogramma’s op dezelfde avond is een foto van mij als achtergrondbeeld gebruikt..De geschiedenis van de Wijchense veemarkt opgetekend in een boekje.

 

Ik fotografeerde in 1987 een serie van de paardenmarkt in Wijchen voor een verhaal in Intermediair. De samensteller heeft het als een apart blokje in het boek verwerkt. In 1991 werd de handel gestopt en werd het een soort braderieBoek over 200 jaar aannemerij van Tienen, een lokale aannemer

Boek over 200 jaar aannemerij van Tienen, een Nijmeegse aannemer.

De meeste van de recentere foto’s zijn van mijn hand waaronder deze van een praalgraf op het kerkhof Daalseweg.Geselecteerd voor World Photographic Cup

Een van mijn foto’s is door de DuPho, de overkoepelende beroepsvereniging voor Nederlandse fotografen, geselecteerd om samen met 17 collega’s NL te vertegenwoordigen bij de WPC, een competitie voor nationale teams van 35 landen. Het is een beeld uit een serie over de droogte deze zomer die ik maakte in opdracht van Rijkswaterstaat. In 6 categorieën worden per categorie drie beelden ingestuurd, dus 18 per land in totaal. Mijn foto doet mee als een van de drie in de categorie fotojournalistiek/reportage. Bekendmaking prijswinnaars april 2019 in Oslo.


The Netherlands, Boven-Leeuwen
Due to the drought the water in a sidebranch of the river Waal (Rhine) is almost gone and the barges are lying on dry land.
The drought and heat was a major problem this summer and wateruse was limited by the authoroties.